Založ si blog

Skazení odmenení viac ako dobrí?

V jednom z inšpirovaných prísloví kráľa Šalamúna sa môže zdať, že skazeným v tomto svete sa darí viac ako spravodlivým občanom! Porekadlo hovorí:

´Hľa, spravodlivý, ten bude odmenený na zemi. O čo viac skazený, hriešnik´!

Tu je potrebné si uvedomiť, že výraz ´odmena´ sa tu používa vo význame odplaty, to jest vyjadruje veľkosť trestu, ktorý sa osobe dostane.

Ale v prípade, že spravodlivý sa dopustí chyby, jeho ´odmenou´ alebo odplatou bude kázeň, či pokarhanie, ktoré vedie k jeho usmerneniu v živote.

Ale v prípade nespravodlivého alebo skazeného človeka, ktorí robí zle úmyselne, ten si zaslúži a dostane ďaleko prísnejší trest v správnom čase.

No aby sme správne pochopili inšpirovaným slovám, je potrebné neustále mať na mysli, že ich význam nie je taký, aký sa dnes používa v jazykoch sveta.

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

02.05.2017

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´. Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z [...]

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

19.12.2016

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65568x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie