Založ si blog

Aký otec, taký syn. . .

Koľko takých porekadiel existuje v kresťanskej kultúre, vrátane slovanských národov, ktoré boli v minulosti podriadené väčšinou proti vlastne vôli učeniu rozšírenému rímskou ríšou!

Inšpirované slová ´stvorený na Boží obraz´ majú už svoje uplatnenia v mnohých kultúrach sveta, aj keď nezastavajú kresťanské učenie, lebo všetci sú potomkovia prvého muža a ženy.

Porekadlo ´aký otec, taký syn´, má zvyčajne pokračovanie vo forme ´aká matka, taká Katka´, odzrkadľujúc všeobecne zákony života nielen v telesnom, ale hlavne v duchovnom slova zmysle!

Všetci tí, ktorí si poctivo a s úprimnou snahou pestujú duchovný pohľad na život, sa s ocenením a s láskou a zo srdca snažia napodobňovať svojho nebeského Otca, tiež i Stvoriteľa života.

Ale aj tí, ktorí to nerobia, vo svojich životoch prejavujú následky telesných zákonov, ktoré zdedili od svojich telesných prvých prarodičov celého ľudského spoločenstva – Adama a Evy.

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

02.05.2017

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´. Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z [...]

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

19.12.2016

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické [...]

HIMARS

USA ohlásili nákupy vojenského materiálu pre Ukrajinu za šesť miliárd, vybavenie však zrejme nedorazí niekoľko rokov

26.04.2024 21:43

Na dodanie materiálu si však budú musieť Ukrajinci počkať, lebo proces jeho obstarávania je len na začiatku.

Palestína / Deti / Pásmo Gazy /

v Pásme Gazy zomrelo bábätko zachránené z maternice umierajúcej matky

26.04.2024 18:51

Izrael aj napriek medzinárodnému pobúreniu stále hrozí, že podnikne pozemnú operáciu v meste Rafah.

parlament

Amnesty International kritizuje návrhy týkajúce sa RTVS, neziskových organizácií a rodných čísel

26.04.2024 18:30

Organizácia vyzýva na dodržiavanie princípov a ochranu právneho štátu, slobodu združovania a prejavu i na právo na informácie a na ochranu pred diskrimináciou.

Záborská , vašečka

Poslanci ukončili piatkové rokovanie debatou k sexuálnej výchove

26.04.2024 18:25

Poslanci Vašečka a Záborská chcú podmieniť výchovu a vzdelávanie v oblasti sexuálneho správania informovaným súhlasom rodičov.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65575x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie