Založ si blog

Koreňom terorizmu je. . .

…myšlienka starého porekadla, ktorá v jednej vo svojich mnohých formách hovorí tak: ´Každý človek sa dá kúpiť´! Inými to slovami, porekadlo naznačuje, že ak je v hre dostatočná suma peňazí, aj dobrí ľudia sú ochotní porušiť pravidlá slušnosti a morálky.

V histórii ľudstva je príkladov neúrekom, že mnohí ľudia, ktorí sa za bežných okolností javia ako láskaví a príjemní, akoby sa náhle zmenila ich osobnosť, keď ide o peniaze. Zrazu sa z nich stali ľudia odporní a agresívni, neznesiteľní!

Len sa zamyslíme na chvíľku, koľko zločinností a násilností v celej histórií ľudstva majú korene v chamtivosti aj jej plodov vo forme vydierania, podvodov, únosov a v nemalej miere dokonca vrážd a zabíjania často nevinných ľudí!

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

02.05.2017

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´. Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z [...]

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

19.12.2016

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické [...]

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65494x
Priemerná čítanosť článkov: 4678x

Autor blogu

Kategórie