Založ si blog

I malé hrnce majú uši

Je to dánske porekadlo, a vysvetľuje, učí alebo znamená, že aj malé deti v útlom veku sú schopné zachytiť z rozhovorov rodičov ďaleko viac, než by si to človek v skutočnosti myslel alebo priznal!

Pred asi dvadsiatimi rokmi jedna žena, ktorá mala troch synov, začala študovať Bibliu, ale po čase to nechala. Lenže na tých biblických štúdiach boli prítomné všetky tri deti. Najmladší syn mal okolo sedem rokov.

On počas dospievania vo svojom živote prešiel všeličím! Ale jedného dňa zrazu našiel literatúru v dome svojej matky. Spomenul si na informáciu, ktorá sa preberala na tom biblickom štúdiu, a ktorá mu utkvela a mysli!

Zavolal učiteľa po telefóne a k jeho prekvapeniu, o pätnásť minút už tam bol! A trvalo niekoľko minút, až učiteľovi svitlo a následovalo šťastné zvítanie. Mladý muž žil sám v nereálnom svete počítačových hier!

Tento muž, ktorý o biblickej pravde počul po prvý raz na matkinom biblickom štúdiu, keď bol ešte ´malým hrncom s ušami´, bol schopný zmeniť svoj život nielen pre svoje dobro, ale aj pre dobro celej svojej rodiny!

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

02.05.2017

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´. Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z [...]

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

19.12.2016

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické [...]

SIS / Slovenská informačná služba /

Slovensko vraj dostáva už len filtrované informácie od tajných služieb, tvrdí Galko. Gašpar to označil za hoax

25.04.2024 16:16

Poslanec Tibor Gašpar dodal, že výmeny informácií na úrovni spravodajských služieb nie sú verejné veci.

harvey Weinstein

Súd zrušil odsúdenie Weinsteina za sexuálne delikty, začne sa nový proces

25.04.2024 16:02, aktualizované: 16:09

Na slobodu sa 72-ročný Weinstein podľa CNN nedostane.

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, tvrdí Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Drucker, Kažimír, Bodis

Rezort školstva sa spája s inovatívnym projektom FinQ. Cieľom spolupráce je zlepšiť finančnú gramotnosť žiakov

25.04.2024 15:51

Ide o súčasť širšieho úsilia podporiť inovácie vo vzdelávaní na základných i stredných školách.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65551x
Priemerná čítanosť článkov: 4682x

Autor blogu

Kategórie