Založ si blog

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách:

“Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické porekadlo už spĺňuje?

V posledných rokoch politici často užívajú vyjadrenie ‘mier a bezpečie’, keď opisujú rôzne ľudské plány a snahy. Rok 1986 dokonca nazvali Medzinárodným rokom mieru, no ani v ten rok nebol na svete mier.

Počas 9. mesiacov si budúca mamička stále viac uvedomuje, že v nej rastie dieťa. Počuje tlkot srdiečka a cíti jeho pohyby, aj kopance. Tieto známky sa často zintenzívňujú až do narodenia jej dieťatka!

Nech sa proroctvo o ‘mieru a bezpečia’ splní akokoľvek, povedie k náhlej, bolestivej, ale v konečnom dôsledku radostnej udalosti! Ku koncu skazenosti a zločinu na celom svete a začiatku nového svetového systému.

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

02.05.2017

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´. Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z [...]

Dávaj si pozor na tvoje priania

11.11.2016

Toto porekadlo môže mať rôzne formy, podľa toho, kde a kto ho používa. Niekedy pokračovanie tohoto porekadlá pokračuje vo forme: ´…lebo sa ti môžu splniť´. V tomto prípade záleží na tom, čo si osoba praje. Pravdaže splené dobré priania, osobné alebo rodinné, s priateľmi alebo kolegami v práci, či v iných situáciach, sú zdrojom potešenia, povzbudenia a [...]

Abrams, Ukrajina

Americké tanky Abrams nestačia na ruské drony, Ukrajina ich stiahla z boja

26.04.2024 07:37

Ukrajina už prišla o päť tankov Abrams M1A1.

France Macron

ONLINE: Európa poslala Kyjevu miliardy, dieru po USA to nezacelilo. Grécko nedá Ukrajine svoje Patrioty

26.04.2024 06:25, aktualizované: 08:42

Od leta 2023 európske príspevky na pomoc Ukrajine trvalo prevyšovali tie od Spojených štátov.

Rusko, Ukrajina, vojna na Ukrajine

Ficove reči o mieri vyvracia samotné Rusko. Trump môže byť v boji proti Putinovi tvrdší ako Biden, tvrdí generál Macko

26.04.2024 06:05

Peniaze na muníciu nepodporujú vojnu, ale prežitie Ukrajiny, hovorí generál Pavel Macko.

Kongres, USA

Pre CIA hodnotil politické riziká. Expert z Harvardu pre Pravdu vysvetlil, či USA hrozí občianska vojna

26.04.2024 06:00

Občianska vojna – Civil War (na Slovensku je v kinách pod názvom Kolaps) je už dva týždne na čele rebríčka najúspešnejších filmov v USA.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65569x
Priemerná čítanosť článkov: 4684x

Autor blogu

Kategórie