Založ si blog

Ako urýchliť príchod Kráľovstva

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´.

Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z ľudského hľadiska môže koniec tohoto nespravodlivého systému vecí trvať príliš dlho, ale pomôže im, keď si budú vždy spomínať na povzbudenie apoštola Pavla kresťanskému zboru v prvom storočí, keď pod inšpiráciou napísal:

´Preto, moji milovaní bratia, buďte stáli, nepohnuteľní, majte vždy hojnosť práce v Pánovom diele, pretože viete, že vaša namáhavá práca v spojitosti s Pánom nie je márna.´!

Pre človeka žijúceho v prítomnosti priemerne 70-80 rokov, 6,000 rokov od stvorenia Adama je veľmi dlhá doba! Z hľadiska Stvoriteľa je to púhych šesť dní alebo aj ďaleko menej! Preto ak počúvame inšpirovanú radu apoštola Pavla, sme na najlepšej ceste ´urýchliť čas konca´!

Dejiny teórie politiky a demokracia

11.05.2017

Je zaujímavé pre pozorného čitateľa a aspoň priemerného pozorovateľa histórie politiky, že po tisícročiach experimentovania s rôznymi formami vládnutia človeka nad človekom, koncom 20. storočia bola demokratická vláda celosvetovo prijímaná ako nikdy predtým! Ale, je možné cez demokraciu, kde teoreticky každý človek môže mať aktívnu účasť na vláde, úspešne [...]

Nekrič hop, kým nepreskočíš . . .

19.12.2016

Toto staré Slovenské porekadlo opäť raz potvrdí svoju platnosť, ale tentoráz to bude na celosvetovom merítku, ako splnenie skoro dvatisícročného biblického varovania v týchto slovách: “Keď povedia: ‘Mier a bezpečie’!, vtedy ihneď príde na nich náhle zničenie ako tiesnivé bolesti na ťarchavú ženu! A určite neuniknú!” Ako sa dnes toto poslovenštené biblické [...]

Dávaj si pozor na tvoje priania

11.11.2016

Toto porekadlo môže mať rôzne formy, podľa toho, kde a kto ho používa. Niekedy pokračovanie tohoto porekadlá pokračuje vo forme: ´…lebo sa ti môžu splniť´. V tomto prípade záleží na tom, čo si osoba praje. Pravdaže splené dobré priania, osobné alebo rodinné, s priateľmi alebo kolegami v práci, či v iných situáciach, sú zdrojom potešenia, povzbudenia a [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 14
Celková čítanosť: 65564x
Priemerná čítanosť článkov: 4683x

Autor blogu

Kategórie