I malé hrnce majú uši

12. augusta 2016, skoleda, porekadlá život

Je to dánske porekadlo, a vysvetľuje, učí alebo znamená, že aj malé deti v útlom veku sú schopné zachytiť z rozhovorov rodičov ďaleko viac, než by si to človek v skutočnosti myslel alebo priznal!

Pred asi dvadsiatimi rokmi jedna žena, ktorá mala troch synov, začala študovať Bibliu, ale po čase to nechala. Lenže na tých biblických štúdiach boli prítomné všetky tri deti. Najmladší syn mal okolo sedem rokov.

On počas dospievania vo svojom živote prešiel všeličím! Ale jedného dňa zrazu našiel literatúru v dome svojej matky. Spomenul si na informáciu, ktorá sa preberala na tom biblickom štúdiu, a ktorá mu utkvela a mysli!

Zavolal učiteľa po telefóne a k jeho prekvapeniu, o pätnásť minút už tam bol! A trvalo niekoľko minút, až učiteľovi svitlo a následovalo šťastné zvítanie. Mladý muž žil sám v nereálnom svete počítačových hier!

Tento muž, ktorý o biblickej pravde počul po prvý raz na matkinom biblickom štúdiu, keď bol ešte ´malým hrncom s ušami´, bol schopný zmeniť svoj život nielen pre svoje dobro, ale aj pre dobro celej svojej rodiny!