Dva najdôležitejšie dni človeka

4. októbra 2016, skoleda, porekadlá život

Tento krátky článok je založený na jednom z citátov veľmi známeho spisovateľ Marka Twaina, ktorý, podľa jedného filmu má túto formu: ´Dva najdôležitejšie dni v tvojom živote sú deň, keď sa narodíš a potom deň, keď zistíš prečo´.

Inými slovami povedané, prvý najdôležitejší deň v tvojom živote, viditeľne a tiež bez ďalších potrebných  komentárov je deň, keď sa narodíš! Lebo od toho času sa začína rozvíjať tvoj život a záleží na mnohých okolnostiach, akým smerom pôjde.

Mnohé faktory budú ovplyvňovať jeho smer. Kultúra, do ktorej si sa narodil, vzdelanie, ktoré ti dajú rodičia a aj možnosť vzdelávať sa a nadobudnúť osobný názor o živote, a v neposlednom rade tvoje osobné žiadosti a priania a ciele.

Druhý najdôležitejší deň tvojho života je deň, podľa názoru spisovateľa Twaina, ´keď zistíš prečo´! Alebo to bude deň, keď pochopíš zmysel života všeobecne alebo svojho vlastného, a ak nie, tak potom keď nájdeš svoje vlastné uplatnenie v ňom!

V horespomenutom filme hrdina nájde zmysel svojho života, keď sa stáva záchrancom ľudí, ktorí sa dostávajú do bezvýchodiskových situácií. Vo všeobecnosti väčšina ľudstva nenašla ani zmysel života všeobecne, ani svojho vlastného!