Dávaj si pozor na tvoje priania

11. novembra 2016, skoleda, porekadlá život

Toto porekadlo môže mať rôzne formy, podľa toho, kde a kto ho používa. Niekedy pokračovanie tohoto porekadlá pokračuje vo forme: ´…lebo sa ti môžu splniť´. V tomto prípade záleží na tom, čo si osoba praje.

Pravdaže splené dobré priania, osobné alebo rodinné, s priateľmi alebo kolegami v práci, či v iných situáciach, sú zdrojom potešenia, povzbudenia a dobrého picitu, hlavne ak sme aj my vynaložili na to určité úsilie.

Jednu formu tohoto porekadlá nájdeme v slovách apoštola Pavla mladému Timotejovi: ´Nikdy…sa nezúčastňuj na hriechoch iných´! Princíp tejto biblickej rady sa tiež môže uplatniť v rôznych situáciach života.

Zoberme si príležitosti, v ktorých občania krajín volia svojich predstaviteľov, ktorí sú
potom zodpovední za chod ich krajiny. Tu je veľmi potrebné si dobre zvážiť, či osobné priania s tým alebo iným politikom sú praktické alebo nie!

Prečo? Lebo tí, ktorí volia svojich verejných predstaviteľov, sú potom tiež zodpovední za to, čo politik robí, či si to v skutočnosti uvedomujú alebo nie! Preto aj v tomto prípade je praktická rada: ´Dávaj si pozor na tvoje priania´!