Ako urýchliť príchod Kráľovstva

2. mája 2017, skoleda, porekadlá život

Jedno slovenské alebo poslovenštené príslovie hovorí: ´voda v pozorovanom hrnci nikdy nevrie´! Jeden z mnohých spôsobov, ako môžeme urýchliť čas je venovať sa iným povinostiam alebo činnostiam a vec bude zakrátko vyriešená, čas sa z určitého hľadiska zrýchli a ´hrniec s vodou bude vrieť´.

Podobne je to aj so životom učeníkov Božieho syna, Ježiša Krista. Z ľudského hľadiska môže koniec tohoto nespravodlivého systému vecí trvať príliš dlho, ale pomôže im, keď si budú vždy spomínať na povzbudenie apoštola Pavla kresťanskému zboru v prvom storočí, keď pod inšpiráciou napísal:

´Preto, moji milovaní bratia, buďte stáli, nepohnuteľní, majte vždy hojnosť práce v Pánovom diele, pretože viete, že vaša namáhavá práca v spojitosti s Pánom nie je márna.´!

Pre človeka žijúceho v prítomnosti priemerne 70-80 rokov, 6,000 rokov od stvorenia Adama je veľmi dlhá doba! Z hľadiska Stvoriteľa je to púhych šesť dní alebo aj ďaleko menej! Preto ak počúvame inšpirovanú radu apoštola Pavla, sme na najlepšej ceste ´urýchliť čas konca´!